Mijn favorieten

Privacy reglement

Privacy statement

Dit is de privacyverklaring van Prisma ERA Makelaars (hierna: ‘wij’). In deze verklaring beschrijven wij hoe wij omgaan met de persoonsgegevens van onze klanten, leveranciers en partners. Deze privacyverklaring kan van tijd tot tijd worden gewijzigd. De meest recente versie wordt gepubliceerd op onze website.
 
Wij houden ons aan de Algemene verordening Gegevensbescherming (’AVG’) en andere toepasselijke wet- en regelgeving. Wij respecteren de privacy van onze bezoekers en ieder ander die gebruik maakt van onze website en/of online diensten.


Contactgegevens

Prisma ERA Makelaars
Marskant 19
7551 BS  HENGELO
www.prismamakelaars.nl
 
Prisma ERA Makelaars Borne
Grotestraat 252
7622 GW Borne
Borne@prismamakelaars.nl
 
Heeft u vragen over deze privacyverklaring en de verwerking van persoonsgegevens, dan kunt u contact met ons opnemen via info@prismamakelaars.nl of borne@prismamakelaars.nl.


Persoonsgegevens die wij verwerken

Persoonsgegevens zijn alle gegevens die informatie kunnen verschaffen over een identificeerbare natuurlijke persoon. Wij verwerkten uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten. Hiervoor gebruiken we kantoorautomatiseringspakketten waardoor uw gegevens in de database van deze pakketten wordt opgeslagen. Met de leveranciers van deze pakketten hebben wij een verwerkersovereenkomst.
 
Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
-           NAW-gegevens
-           Contactgegevens
-           Foto’s en video’s van onroerend goed
-           Transactiegegevens
-           Overige info verstrekt aan makelaars
 
Deze persoonsgegevens wordt door ons gebruikt voor het uitvoeren van overeenkomsten, ter verbetering van onze dienstverlening, en het bevorderen van de communicatie met prospects en relaties.
 
Met bedrijven die uw gegevens verwerken in onze opdracht, sluiten wij een verwerkersovereenkomst om te zorgen voor eenzelfde niveau van beveiliging en vertrouwelijkheid van uw gegevens. Wij blijven verantwoordelijk voor deze verwerkingen. Onze werknemers zijn verplicht om de vertrouwelijkheid van uw persoonsgegevens te respecteren.
 
Wij verwerken geen bijzondere of gevoelige persoonsgegevens.


Doelen en grondslagen

Wij verwerken uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
  1. Het verzenden van onze nieuwsbrief en andere publicaties.
  2. U te informeren over (wijzigingen van) onze diensten en producten.
  3. Ontwikkeling en verbetering van onze dienstverlening.
  4. Wij analyseren uw gedrag op de website om daarmee de website te verbeteren en het aanbod van producten en diensten af te stemmen op uw voorkeuren.
  5. Wij volgen uw surfgedrag over verschillende websites waarmee wij onze producten en diensten afstemmen op uw behoefte.
 
De grondslagen voor de verwerking van uw persoonsgegevens zijn, afhankelijk van het geval:
  • het verlenen van toestemming;
  • het sluiten en uitvoeren van de dienstverleningsovereenkomst met u;
  • voor de behartiging van de gerechtvaardigde belangen van ERA of onze partners, tenzij uw belangen, grondrechten of fundamentele vrijheden zwaarder wegen.


Geautomatiseerde besluitvorming

Wij maken geen gebruik van geautomatiseerde instrumenten om beslissingen te nemen over personen.


Bewaartermijnen en Locatie

Wij bewaren uw persoonsgegevens alleen zo lang als nodig is om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld, om de gerechtvaardigde belangen van ons te behartigen en zo lang als wij daartoe wettelijk verplicht zijn.
Als wij uw persoonsgegevens verwerken om een vraag van u te beantwoorden, zullen wij die gegevens vier weken bewaren, zodat we mogelijke vervolgvragen kunnen beantwoorden of een eventuele klacht kunnen behandelen.
 
Wij bewaren uw persoonsgegevens op servers in Nederland.
 

Delen van persoonsgegevens met derden

Wij delen uw persoonsgegevens niet met derden.


Cookies en vergelijkbare technieken

Wij gebruiken functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van uw computer, tablet of smartphone.
 
Meer over het gebruik van cookies vindt u op www.prismamakelaars.nl of borne@prismamakelaars.nl.
 
U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.
Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/.


Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens en heeft u het recht op overdraagbaarheid van uw gegevens. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u hebben in een computerbestand naar u of naar een door u genoemde organisatie te sturen.
 
U kunt een verzoek tot inzage, correctie, verwijdering of overdracht van uw persoonsgegevens of een verzoek tot intrekking van uw toestemming tot of bezwaar tegen de verwerking van uw persoonsgegevens sturen naar info@prismamakelaars.nl of borne@prismamakelaars.nl.
Om er zeker van te zijn dat het verzoek door u is gedaan, kunnen wij u vragen om een identiteitsbewijs. We reageren zo snel mogelijk op uw verzoek, maar in elk geval binnen vier weken.
Verwijdering van uw persoonsgegevens is alleen mogelijk als die gegevens niet langer relevant zijn.


Klachtenprocedures

Als u een klacht heeft over de naleving van deze privacyverklaring of over een schending van uw rechten op grond van de wet, kunt u contact opnemen via info@prismamakelaars.nl of borne@prismamakelaars.nl.
Daarnaast heeft u de mogelijkheid om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.



Beveiliging

Wij nemen de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende technische, fysieke en organisatorische maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.
Dit gebeurt o.a. door middel van het IT beveiligingsbeleid, door training van onze medewerkers en door gebruik te maken van beveiligde opslag en verbindingen.
 
Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of als u aanwijzingen heeft van misbruik, neem dan contact met ons op via info@prismamakelaars.nl of borne@prismamakelaars.nl.
 
Hengelo OV, 24 mei 2018